We are updating our website and apologize for any inconvenience.

Betolar ja EcoFurn tuovat markkinoille ensimmäisenä maailmassa vähähiiliset EcoRocky-betonituotteet

Lehdistötiedote
6.4.2022

Aivan uudenlaiset, vähähiiliset Geoprime-betonituotteet esitellään ensi kertaa Kevätmessuilla Helsingissä. Ensimmäisenä markkinoille tuodaan EcoRocky-tuotemerkkiä edustavat kevytinfratuotteet. Suomalaisyritykset muuttavat käsitystä betonin ympäristöystävällisyydestä.

EcoFurn kehittää ja markkinoi luonnonmateriaaleista valmistettuja ekokalusteita, jotka ovat kansainvälisesti arvostettuja designtuotteita. EcoFurn laajentaa nyt tuotevalikoimaansa puutuotteista betoniin, yhteistyössä vähähiilisen Geoprime-betoniratkaisun kehittäneen Betolarin kanssa kumppanuussopimuksella. EcoFurn saa oikeuden hyödyntää tuotteissaan vähähiilisyyden osoituksena Geoprime-tuotemerkkiä.

”Meille kestävyys ja luontoystävälliset raaka-aineet ovat luovuttamattomia arvoja. Aiemmin betonituotteet eivät tulleet kyseeseen niiden mittavien ilmastovaikutusten vuoksi, mutta Betolarin Geoprime mahdollistaa nyt betonituotteiden uudenlaisen kehityksen”, EcoFurnin perustaja Hannu Lehtonen sanoo.

Betonimateriaalin myötä EcoFurn tulee tarjoamaan uusia, ympäristöystävällisiä tuoteryhmiä EcoRocky-tuotemerkin alla. Tuotteet vastaavat markkinoiden tarpeisiin, kuten ikääntyvän väestön liikkumisen helpottamiseen, puutarhanhoitoon ja kalustamiseen sekä vihreään energiantuotantoon ja liikenneratkaisuihin.

EcoFurn toimii verkkokaupan kautta globaalisti, sillä suomalaisen designin kysyntä on kansainvälisessä kasvussa. Ecofurnin tuotteita on tarjolla jo 35 maassa. 

Betoniporsaat uudella muotoilulla

Ensimmäisenä tuoteryhmänä EcoFurn ja Betolar tuovat markkinoille kiertotalouteen perustuvia kevytinfratuotteita, kuten vähähiiliset betoniporsaat. Uudenlaisten betoniporsaiden valmistuksessa voidaan käyttää nuolimuotoa sekä erivärisiä ja heijastavia materiaaleja, jolloin ne helpottavat liikenteenohjausta.

”Olemme tutkineet erilaisia kaupunkiympäristöön tulevien betonituotteiden markkinoita. Kaupungeilla on omat kunnianhimoiset päästövähennystavoitteensa, joihin Geoprime-ratkaisuilla voidaan tuottaa monenlaisia vähähiilisiä betonirakenteita ja -tuotteita infrarakentamisen tarpeisiin”, Betolarin perustaja ja innovaatiojohtaja Juha Leppänenkertoo.

Uudet vähähiiliset Geoprimella valmistetut kevytinfratuotteet ovat nyt markkinoilla. Tuotteet ovat ensimmäistä kertaa julkisesti kuluttajien nähtävissä Kevätmessuilla 7.–10.4.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Messuilla ovat esillä muun muassa asumiseen, puutarhaan ja sisustamiseen liittyvät teemat.

EcoRocky-tuotteet valmistetaan Kokkolassa

EcoRocky-betonituotteet valmistetaan JA-KO Betonin tehtaalla Kokkolassa. JA-KO Betoni valmistaa Betolarin Geoprime-reseptiikalla teollisuuden sivuvirroista myös muun muassa sähköautojen latausasemien vähähiilisiä perustuksia.

”Näemme, että vähähiilinen betoni valtaa markkinoita vähitellen betoniteollisuuden eri tuoteryhmissä. Betoniteollisuuden on kannettava vastuunsa hiilidioksidipäästöistä ja tuotava uusia ratkaisuja sekä kuluttajille että infrarakentajille”, JA-KO Betonin toimitusjohtaja Jaakko Eloranta toteaa.

Betolar Oyj
Viestintä

Lisätiedot:

Hannu Lehtonen, perustaja, EcoFurn, puh. 040 557 4998, hannu@ecofurn.eu
Juha Leppänen, innovaatiojohtaja, Betolar Oyj, puh. 040 544 4861, juha.leppanen@betolar.com
Jaakko Eloranta, toimitusjohtaja, JA-KO Betoni Oy, puh. 044 0665 635, jaakko.eloranta@jakobetoni.fi

Tietoa EcoFurnista

EcoFurn® perustettiin vuonna 2009. EcoFurnilla on yli 20 erilaista puutuotetta, joita valmistetaan eri puulajeista. Lisäksi EcoFurn valmistaa asiakkaiden omia malleja. Yhtiö on kasvanut pienestä puusepänliikkeestä kansainväliseksi yritykseksi, joka työllistää 50 henkilöä Suomessa ja Virossa. Tuotteet suunnitellaan Järvenpäässä ja Tuusulassa yhdessä virolaisen tehdastiimimme kanssa. Tuotteita valmistetaan Virossa ja Suomessa, ja niitä on saatavilla 35 maassa ympäri maailmaa. Jokainen EcoFurn-tuote ja sen pakkaus on sataprosenttisesti kierrätettävä. www.ecofurn.eu

Tietoa Betolarista

Betolar Oyj on suomalainen materiaaliteknologiayritys, joka tarjoaa kestävän ja vähähiilisen betonin tuotannon Geoprime®-ratkaisulla. Ratkaisulla muunnetaan useita aiemmin käyttämättömiä, teollisuuden massiivisia sivuvirtoja sementin korvikkeeksi.

Betolarin tekoälyä hyödyntävä innovaatio voi vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä perinteiseen, sementin käyttöön perustuvaan betonin valmistukseen verrattuna optimoimalla jo olemassa olevia valmistusprosesseja. Betolarin missiona on mahdollistaa eri toimialojen vihreä murros lisensoiduilla ratkaisuillaan, erityisesti rakennus-, betoni-, sementti- ja kaivosteollisuudessa. www.betolar.com

Tietoa JA-KO Betonista

JA-KO Betoni Oy on Kokkolassa kotipaikkaansa pitävä betonialan ammattilainen, jolla on alalta yli 50 vuoden kokemus. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen monipuolisen valikoiman betonituotteita ja valmisbetonia sekä erilaisia räätälöityjä palvelukonsepteja Suomessa ja vientiprojekteissa. 

JA-KO Betonilla on valmisbetonitehtaat Kokkolassa, Pietarsaaressa, Närpiössä, Mustasaaressa ja Seinäjoella. Betonituotteita valmistava tehdas sijaitsee Kokkolassa, jossa valmistetaan kaivonrenkaita, pylväsjalustoja sekä betonipainoja. Pietarsaaressa on valimo, jossa valetaan maatilaelementtejä sekä muita erikoistuotteita asiakkaiden tarpeisiin. JA-KO Betoni on Ruskon Betonin itsenäinen tytäryhtiö. www.jakobetoni.fi